1 березня 2023 року, кафедрою фізичної терапії, ерготерапії та фізичної культури і спорту Хортицької національної академії (організатор Коллегаєв М.Ю.) був проведений науково-практичний семінар «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ З ДИСЦИПЛІНИ "СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ"». У семінарі взяли участь студенти 1-4 курсів спеціальностей «Фізична культура та спорт» та «Фізична терапія, ерготерапія».
У ході семінару було висвітлено проблеми проведення польових практичних занять зі Спортивного орієнтування в умовах дистанційного навчання та розглянуто можливості застосування форм та методів квазіпрофесійної діяльності на основі сучасних он-лайн технологій.
В рамках семінару відбулася зустріч з методистом туристсько-спортивного відділу Запорізького обласного Центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Горошко Олександром Валерійовичем, який відповідає у Центрі за розвиток спортивного орієнтування.
Олександр поділився зі студентами Хортицької академії досвідом проведення дистанційних занять зі спортивного орієнтування та продемонстрував нову інноваційну технологію дистанційного проведення обласних змагань для різних вікових груп школярів.
Продемонстрований матеріал викликав інтерес у студентів і викладачів та зацікавленість у співпраці з обласним Центром туризму. За результатами семінару було вирішено випробувати подану інновацію у рамках навчального процесу спеціальності «Фізична культура та спорт» з дисципліни «Спортивне орієнтування».