31.03.2023р. кафедрою фізичної терапії, ерготерапії та фізичної культури і спорту Хортицької національної академії проведений науково-практичний Web-семінар "Ризики для здоров'я у спорті вищих досягнень", присвячений Всесвітньому дню здоров'я, який цьогоріч відзначатиметься 7 квітня.
Організатор цього заходу - викладач кафедри, лікар вищої кваліфікаційної категорії Кий О.Г. надав вичерпну інформацію стосовно історії розвитку олімпійського та професійного спорту, статистику щодо травмування спортсменів, визначив основні причини цього явища, надав інформацію стосовно ризиків для здоров'я спортсменів у різних видах спорту і сформулював відповідні рекомендації щодо профілактики травматизму у спорті вищих досягнень.
Під час семінару учасники мали змогу обговорити проблемні питання і у ході дискусії визначити пріоритетні напрямки діяльності тренерів та спортивних лікарів щодо недопущення фактів травмування спортсменів.
Зв'язка: тренер - лікар - спортсмен повинна ефективно працювати задля збереження здоров'я окремої людини, і як наслідок забезпечення здорової нації!!!